HABER: İÇİŞLERİ BAKANI, ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR YAPAN HESAPLAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATIYOR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla mücadele sürecinde sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan 20 hesabın yöneticisi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Yerlikaya, ülke genelinde devam eden yangınlarla ilgili vatandaşların duyarlılığını artırmak ve olumsuz etkileri en aza indirmek adına bu tür hesaplara yönelik gerekli adımların atıldığını belirtti.
YERLİKAYA: “PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA İZİN VERİLMEYECEK”
Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ve bu süreçte provokatif paylaşımların yapılmaması gerektiğini vurguladı. Yerlikaya, vatandaşların sağduyulu olmaları ve sosyal medya üzerinden yanlış bilgi ve şüphe uyandırıcı paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini dile getirdi. Bu tür paylaşımların, yangınla mücadele çabalarını zayıflatabileceğini ve gereksiz panik yaratabileceğini belirterek, provokatif paylaşımların karşısında durulacağını ve yasal yaptırımların uygulanacağını ifade etti.
YANGINLARLA MÜCADELE İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK GEREKLİ
Orman yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için toplumsal bir dayanışma ve işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, halkın bu tür zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi. Yangın söndürme ekiplerinin olağanüstü çaba harcadığını ve her türlü desteği verdiklerini belirten Yerlikaya, vatandaşlardan da sorumlu ve duyarlı bir şekilde hareket etmelerini istedi. Toplumun yanlış bilgilere ve provokasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bakan, yangınlarla mücadelede ortak bir hedefe odaklanmanın önemine dikkat çekti.