Otelciler panikledi! Zarar çok büyük!

Türkiye-Rusya gerginliği, Antalya bölgesindeki otellerin kış aylarındaki en büyük gelir kaynağı olan spor turizmini vurdu. Kampa gelen takımların yüzde 50'sini oluşturan Rus kulüpleri, rezervasyonlarını iptal etmeye başladı. Geçen yıl 100 milyon Euro gelir elde edilen spor turizmindeki gelir kaybının yüzde 70'e ulaşması bekleniyor.

Başta Rusya 1. Ligi kulüpleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından futbol takımlarının kış kampı için tercih ettiği Antalya'daki otellerde rezervasyon iptali şoku yaşanıyor.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bölgedeki otellerin kış aylarındaki en büyük gelir kaynağı olan spor turizmi ağır darbe alma tehlikesiyle karşı karşıya…

Antalya bölgesi 2013 yılında bin 300 ayrı futbol takımının kampından 50 milyon Euro, 2014 yılı Ocak-Nisan ayları döneminde ise, 2 bin 500 kamptan yaklaşık 100 milyon Euro civarında gelir elde etmişti.

2015 yılında bu rakamın daha da artması bekleniyordu. Ancak, Türkiye-Rusya gerginliği bütün hesapları alt üst etti. Krizin sürmesi halinde Türkiye'nin spor kamplarından elde ettiği gelirin yüzde 70 civarında azalmasından endişe ediliyor.

Antalya Spor Turizmi Derneği Başkanı Ferit Turgut, kış aylarında kamp için Antalya'ya gelen takımların yüzde 50'sini Rus kulüplerinin oluşturduğunu belirterek, "Maalesef dün ve bugün bazı rezervasyonların iptali başladı. 2014 yılında 100 milyon Euro rakamına ulaşmıştık. Rakamın bu yıl daha da artmasını beklerken, son yaşananlardan dolayı rezevasyon iptalleri başladı. Sanırım, spor gelirimiz bu yıl yüzde 70 azalacak" dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.