OZCAN DENİZ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ünlü sanatçı Özcan Deniz, İstanbul’un Sarıyer İlçesi Uskumruköy’de bulunan arazisindeki 3 villada ruhsatsız ve izinsiz havuzlar, ek kapalı alanlar ve garajların yaşam alanına dönüşmesi üzerine ‘İmar Kirliliği’ yaratma ve ‘Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etme suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı.
SAVCILIĞA İFADE VERDİ
İfade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı İmar Suçları Soruşturma Bürosu’na giden Özcan Deniz, gazetecilerin sorularına yanıt olarak; “İfade vermeyi bitirelim, ondan sonra konuşalım. Çıkışta açıklama yapacağım” dedi. Son dönemlerde ailevi sorunlarıyla gündemdeki yerini koruyan sanatçı, soruşturma süreci hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından konuşan Özcan Deniz; “İnşaatın sahibi ben değilim, yapan ben değilim. Ben sadece evde oturan kişi olarak inşaatın ruhsata aykırı taraflarının varlığından haberdar oldum belediyenin ihtarlarıyla. Deniz Filme ihtarname çektik. Maalesef buna hiçbir dönüş olmadı. Ardından belediyeye gittik. Bize yasal yollarla yapı tadilat ruhsatı vermenizi istiyoruz ki aykırılıkları düzeltelim. Mal sahibi değilim, sadece intifa hakkım var, yani mevcut malda kullanım hakkım var. Ben 1. ayın 13’ünde belediyeye gidip burada ruhsata aykırı yapılar tespit edilmiş, ben de mağdur tarafım, bana ruhsat verin ki düzelteyim demişim. Belediye 1. ayın 14’ünde şikayette bulunmuş. Böyle bir saçmalığın içindeyim” şeklinde açıklama yaptı.
ÇOCUĞUNUN HAKKINI SAVUNUYOR
“Deniz Film Ercan Deniz’e ait. Ercan Deniz tarafından benim finanslarımla bu inşaat yapıldı. Sonrasında talep ettiğimde verilmedi, ben de kendimi korumak amaçlı intifa hakkı aldım ve sonra dava açtım, mallarımın bana iade edilmesi için. Bu süreçte işler başka bir boyuta gitti. Kendisi beyan etti, ‘Orası yıkılacak, yıkılsın’ Sanki ben yaptım. Sonradan niyetini biliyoruz, yıkılsın ki arsa onun olsun. Böyle bir şey olmayacak, yıkılsa dahi orada çadır kurup oturacağım. Orası benim çocuğumun hakkıdır, kimse orayı yiyemez” ifadeleriyle durumu özetledi. Olayla ilgili süreç devam ediyor ve yetkililerin eklemelerin bulunduğu yapıları detaylı olarak incelemeye aldığı aktarılıyor.