Özel Kuvvetler TSK’dan Robot Kullanımı

ANADOLU-2025 TATBİKATI VE YAPAY ZEKALI SİLAHLI ROBOT

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu-2025 Özel Kuvvet Tatbikatı” çerçevesinde, yapay zeka destekli silahlı robotunu ilk kez test ediyor. 19 ülkenin aktif olarak katıldığı bu tatbikata, 3 ülke gözlemci olarak yer alıyor. Tatbikat sırasında sahada görev alan ‘Eklem Bacaklı Silahlı Köpek Robot’, kendisine verilen görevleri başarılı bir şekilde tamamlama yeteneğini gösterdi.

SİLAHLI ROBOT KÖPEKLERİN GÖREVLERİ

İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanımında istediği verimi alan TSK, kara harekatlarında da etkili olacak yapay zeka destekli makinelerin geliştirilmesine önem veriyor. Geliştirilen silahlı robot köpekler, muharebe alanında yalnızca lojistik ve keşif işlemleri yapmakla kalmayacak, aynı zamanda doğrudan çatışmalara katılacak kritik görevler de üstlenecek. Silah sistemlerinin bu robotlara entegre edilmesi, makinelerin hızlı ve etkili bir şekilde silahları kullanabilmesini sağlıyor, böylece askeri operasyonların başarısını artırıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.

Özkan Yalım Ek İfadesinde Şahit Olmadı

Eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, iki ay önce yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Şimdi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ek ifade verdi.