Özgür Özel’den İlk CHP Açıklaması Geldi

YENİ GELİŞMELER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan ‘usulsüz diploma’ soruşturmasında önemli bir gelişme ortaya çıktı. Üniversiteden gelen açıklamaya göre İmamoğlu’nun diploması iptal edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, konu hakkında ilk açıklamalarını Cumhuriyet gazetesine iletti.

KARARIN ANLAMINI AÇIKLIYOR

Özgür Özel, “Bu alınan karar, hem İstanbul Üniversitesi gibi 1453 yılından beri faaliyette olan bir kurumun tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Ama kimse enseyi karartmasın. Sonuçta bu bir idari işlem ve ne baskılarla bu kararın alındığını biliyoruz” dedi. Özel, idari yargı çerçevesinde zaman kaybetmeden hak arayacaklarını, “Kararın iptal edileceğine inanıyorum. Anayasa Mahkemesi, benzer bir konuda kişinin hilesi olmaması durumunda iptal edilen diplomanın geri verilmesine ve bu işlemin bir ay içinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dair karar vermiştir” şeklinde ekledi.

Özel, Ekrem İmamoğlu’ndan önce birçok kişiye benzer imkanların sağlandığını, 28 kişi ile ilgili toplu bir karar alındığını belirtti. Bunun idari yargıdan döneceğine inandığını vurguladı. “En kötü ihtimal Anayasa Mahkemesi’nin yerleşik uygulamaları var. Kimse enseyi karartmasın. Genel Başkan olarak bu kadarını söyleyebilirim. 1 milyon 750 bin üyemiz, Pazar günü sandık başına daha büyük bir inançla, daha büyük bir şevkle, daha büyük bir motivasyonla giderek Cumhurbaşkanı adaylarının arkasında duracaktır” dedi. Özel, Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyeceklerini ve “Bizi bu organize kötülük çetesi yenemeyecek” ifadesini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kılıçdaroğlu, 9 Haziran’da Grup Toplantısında Kürsüye Çıkacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kılıçdaroğlu'nun 9 Haziran 2026'da TBMM'de grup toplantısına katılacağını duyurdu.

Uzman Erbaş ve Erler İçin Kamu İstihdamı

AK Parti'nin hazırladığı 17 maddelik Uzman Erbaş Kanunu teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu ve sözleşmeli erbaş erlerin kamuda istihdamını öngörüyor. Teklif, TSK personelinin özlük haklarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Erdoğan Üç Katılım Bankasının Birleşeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenen 3. Dünya İslam Ekonomi Zirvesi'nde Ziraat, Vakıf ve Halk katılım bankalarının birleşeceğini duyurdu. Erdoğan, katılım finansın daha adil bir model olduğunu vurguladı.

Can Polat Cinayetinde Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın koruması Can Polat'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki cinayet şüphelisi S.A. ve bağlantılı olduğu değerlendirilen bir diğer şüpheli sağlık kontrolünden geçti.

Galatasaray, Can Uzun İçin Frankfurt’la Görüşmelere Başladı

Trendyol Süper Lig'de üst üste dördüncü, tarihinde ise 26. kez şampiyon olan Galatasaray, transfer döneminde Eintracht Frankfurt'un milli futbolcusu Can Uzun için harekete geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Bundesliga ekibiyle görüşmelere başladı.