BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Başsavcılık tarafından yapılan duyuruda, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in darp edilmesi olayıyla ilgili olarak yakalanan şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan savunmasının ardından, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir” denildi.
ŞÜPHELİ HAKKINDAKİ GEÇMİŞİ DİKKAT ÇEKTİ
Tengioğlu’nun geçmişi de dikkat çekiyor. 2004 yılında iki çocuğunu öldürdüğü ve 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldığı bilgisi ortaya çıktı. Hukukçular, bu yeni suçun yanı sıra şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için kalan cezasını çekmek üzere cezaevine geri döneceğini ifade ediyor.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Savcılık, saldırının arkasında maddi bir menfaat olup olmadığı yönünde incelemelere girişti. Tengioğlu’nun banka hesapları ve bağlantıları araştırılıyor. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve saldırının motivasyonunun netleşmesi için ek delillerin toplanacağını aktarıyor.
then "Add to Home Screen"