Özgür Özel’e Soruşturma Açıldı

SAVCIYA YÖNELİK SORUŞTURMA

Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasına dair bir savcı hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçları kapsamında kendisine re’sen soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 16/07/2025 tarihinde ilimiz Silivri içerisinde yapmış olduğu basın açıklamasında Cumhuriyet Başsavcılığımız Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Cahit Cihad Sarı’ya yönelik sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçlarından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca adı geçen şahsın bu söylemlerinden sonra Cumhuriyet Savcımızı hedef alan sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara yönelik ayrıca soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’İN YORUMLARI NELERDİ?

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i tehdit ettiği öne sürülen cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen cezayı değerlendirirken, İBB operasyonlarında rol alan bir savcıyla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Silivri Cezaevi’nde yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın ‘beyaz Toros’ olaylarına bir gönderme yaparak, İBB operasyonlarındaki tutuklamalarda bir savcının baskı uyguladığını belirtti. Özel, bahsettiği savcıyı isim vermeden “saçını toplayıp aklını başına toplamayan biri” ifadesiyle tanımladı.

Özel, İBB operasyonlarında görevli olduğu anlaşılan savcı hakkında sert sözler sarf ederek, “Beyaz Toros’u koymuş oraya, sen kimi tehdit ediyorsun! Onun malına çök, bunun malına çök! Ne diye yetiştirdiler sizi? 1 masum yanlışlıkla içeride duracağına 99 suçlu dışarıda geçsin. Tutukluluk tedbirini buna göre verin diye öğrettiler. Ne yapıyorsun sen? Ne diye herkesin anasının, babasının emeğiyle kurulmuş 60 yıllık şirketlere pat diye çöküyorsun. Kul hakkı yemiyor musun, nasıl vereceksin hesabını?” şeklinde konuştu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.