Pentagon’dan F-35 açıklaması!

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’dan alması sonrasında F-35 satışının masada olmadığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland’ın, S-400 meselesini çözerlerse Türkiye’yi F-35 ailesine geri alma isteği üzerine gelen bu açıklama, Türkiye-ABD ilişkilerindeki savunma sanayii gerilimine ışık tutuyor.

Pentagon Sözcüsü Ryder, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye’nin S-400 alımını hatırlatarak, “Türkiye’ye F-35 satılması masada yok.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye’nin S-400 tercihi nedeniyle yaşadığı F-35 ambargosunun halen devam ettiğini vurguluyor.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, Türkiye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, S-400 meselesinin çözülmesi durumunda ABD’nin Türkiye’yi F-35 ailesine geri alma niyetinde olduklarını belirtmişti. Ancak Pentagon Sözcüsü, bu konuda net bir tavır ortaya koyarak, F-35 satışının Türkiye için hala gündemde olmadığını belirtti.

Türkiye’nin S-400 alımı, ABD ile olan ilişkilerinde gerginliğe yol açmış ve F-35 programından çıkarılmasına neden olmuştu. Şu anki durumda ise Türkiye’nin savunma sanayii konusundaki tercihleri ve uluslararası ilişkilerdeki rolü, önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

Pentagon’un net tavrı, Türkiye’nin savunma sanayii tercihlerinin uluslararası ilişkilerine etkilerini gözler önüne seriyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Togg 671 Bin Liraya Sıfır Faizli Kampanya Duyurdu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, Haziran ayına yönelik bireysel ve kurumsal finansman desteğini duyurdu ve kampanyada sıfır faizli taksitli krediler öne çıkıyor. Sedan modeli T10F V2 için 900 bin liraya kadar 12 ay vade sunuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye Güç Katacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Milli Güvenlik Konferansları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında terörsüz Türkiye sürecine vurgu yaptı.

LGS’de İlk Kez Beslenme Paketi Dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek LGS kapsamındaki merkezi sınavda, velilerin onay verdiği 924 bin 191 öğrenciye ilk kez beslenme paketi dağıtılacak. Sınav 13 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

CHP’de İki Ayrı Grup Toplantısı

CHP'de haftalardır süren ve kimin konuşacağına dair belirsizlik yaratan grup toplantısı krizi sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partililerini saat 14.00'te Genel Merkez'e çağırarak tartışmaları noktaladı.

Filipinler’de 7,8’lik Deprem: 41 Can Kaybı ve Yollar Çöktü

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde can kaybı 41'e yükseldi. 450'den fazla kişi yaralandı ve binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.