ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Peru’nun Sicaya kentinin 2 kilometre güneybatısında meydana gelen depremin büyüklüğünü 5,5 olarak açıkladı. USGS, depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirdi. Junin bölgesine bağlı Chongos Bajo ilçesinde bir kişi hayatını kaybetti.
DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALILAR VAR
Depremde 10 kişi yaralandı. Junin’de bir sağlık tesisinin altyapısı hasar gördü. El Carmen Bölge Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de hasar tespit edildi. Hastanenin çocuk yoğun bakım ünitesinde çatlaklar oluştu.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE TAHLİYELER YAŞANDI
Ulusal Acil Durum Operasyon Komitesi (COEN) birçok ilçede elektrik kesintisi olduğunu duyurdu. Deprem başkent Lima ve Huancayo kentinde de hissedildi. Çok sayıda Peru vatandaşı şiddetli sarsıntı hissettiğini aktardı. Bazı kişiler tedbir amacıyla ev ve binalardan tahliye edildi.