PKK’dan Elazığ’da trene bombalı saldırı

ELAZIĞ’dan Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne giden yük trenine, Beyhan-Suveren istasyonları arasında PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Raylara döşenen patlayıcıların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 6 vagon raydan çıktı.

Elazığ’dan Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne giden yük treni Beyhan-Suveren istasyonları arasında bulunan Palu İlçesi’ne bağlı Akbulut Köyü yakınlarında bugün saat 09.35 sularında PKK’nın bombalı saldırısına uğradı. Raylara döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu raydan 6 vagon kullanılmaz hale geldi. Patlama sonra kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiği, jandarma timlerinin ise bölgede PKK terör örgütü mensuplarının yakalanması için operasyon başlattığı açıklandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.