Pkk Kongresini Toplayıp Örgütü Feshetmeli

DEPARTİ HEYETİ VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ ÜZERİNE YORUMLAR

Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın oluşturduğu DEM Parti heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantı, siyasi gündemde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

BAHÇELİ’DEN DE AÇIKLAMALAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu toplantıya ilişkin yaptığı yorumda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde DEM Parti heyetiyle yaptığı görüşme hem içerik hem ilerleyiş hem de simgesel ifade bakımından takdire şayandır.” ifadelerini kullandı. Bahçeli, içinde bulunduğumuz uluslararası gerilimlerin ve krizlerin insanlık üzerine olumsuz etkiler yarattığını, bu durumun küresel barış ve huzurun umutlarını zayıflattığını belirtti. “Dünya çapında artan ve aşırılaşan gerilim ve cepheleşme ortamı insanlık vicdanını her zaviyeden zedelediği gibi küresel nitelikli barış ve huzur ümitlerini de maatteessüf zayıflatmaktadır,” diyen Bahçeli, özellikle ekonomik, diplomatik ve ticari çatışmaların askeri ve siyasi gerginlikleri artırdığını vurguladı.

Bahçeli, Gazze’deki durumun da büyük bir felaket olduğunu ve “İnsanlık ve uluslararası toplum kalıcı huzura susamakla beraber, her bakımdan adil, eşit haklarla ihata edilmiş adaletli bir yaşama tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hasrettir,” diyerek insanlığın karşı karşıya kaldığı acı gerçeklere dikkat çekti.

İSRAİL’İN EYLEMLERİNE KARŞI TEPKİLER

Ayrıca, Bahçeli, “İsrail 2 Mart 2025 tarihinden itibaren Gazze’ye insanlık dışı bir tecrit uygulamış, tüm yardım kanallarını tıkamış,” diyerek İsrail’in tutumunu kınadı. Bahçeli, bu durumu “Böylesi bir zincirleme cinayet ve vahşet hiçbir dönemde, hiçbir devirde vuku bulmamıştır,” diyerek ağır bir dille eleştirdi.

Suriye’deki duruma da değinen Bahçeli, Türkiye ile İsrail arasında teknik görüşmelere ihtiyaç duyulduğunu, ancak Netanyahu hükümetinin yapılan bu görüşmelere rağmen ciddi hatalar yaptığını belirtti. Türkiye’nin bağımsızlığı ve egemenlik haklarının tartışma konusu olmadığını vurgulayan Bahçeli, Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’na karşı olan tutumunu sert bir dille eleştirdi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ

Son olarak Bahçeli, Türkiye’nin terör sorununu çözme kararlılığının altını çizdi ve “Terörsüz Türkiye gayesi tavsamadan ve daha fazla uzamadan gerçekleşmeli,” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı’nın, terörle mücadelede kararlı bir duruş sergileyeceğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye için birlik ve berberlik çağrısında bulundu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.