Pornhub Premium Kullanıcı Verileri Saldırıya Uğradı

Hackerlar, popüler bir yetişkin içerik platformu olan Pornhub’ın premium üyelerine ait geniş çaplı verilere ulaştı. Bir siber saldırı sonucu, premium kullanıcıların e-posta adresleri, arama ve izleme aktiviteleri ile konum bilgilerini içeren toplam 200 milyon kayıt ele geçirildi. Olayın arkasında, ShinyHunters olarak bilinen bir hacker grubunun durduğu bildiriliyor. Bu ele geçirilen verilere, 201 milyon kayıttan oluşan bir veri seti dahil.

FIDYE TALEBİ İDDİASI

ShinyHunters’ın, Pornhub’dan belirli bir miktar fidye talep ettiği öne sürüldü. Bir haber ajansı, grubun verilerin yayımlanmasını durdurmak ve bu verileri silmek amacıyla Bitcoin cinsinden ödeme talep eden bir üyesiyle çevrimiçi bir görüşme yaptığını ifade etti.

PORNHUB’DAN AÇIKLAMA

Pornhub ise yaptığı açıklamada, ‘belirli’ sayıda premium kullanıcının, veri analizi hizmeti veren bir şirket üzerinden etkilendiğini belirtti. Açıklamada, Pornhub’ın 2021 yılında bu şirketle olan işbirliğini noktaladığını ve bu nedenle ele geçirilen verilerin güncel olmadığını vurguladı. “Bu durum, Pornhub Premium’un sistemlerinde bir güvenlik ihlali yaşanmadığını gösteriyor. Şifreler, ödeme bilgileri ve finansal bilgiler tamamen güvende” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, sınırlı sayıda bazı kullanıcıların izlenen video URL’si, video adı, video ile ilişkilendirilen anahtar kelimeler ve zaman damgası gibi analiz verilerinin de sızdığı bilgisi verildi. Veri analizi şirketi ise, olayı araştırdıklarını fakat bunun kendilerine yönelik bir siber saldırıyla bağlantılı olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlamadıklarını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Telefon İncelemesi Tamamlandı

Van'da Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Kabaiş'in telefonuna ilişkin şifre, kırılamadığı için İspanya'ya gönderildi.

Kenan Yıldız İtalya’da En Değerli Oyuncu Seçildi

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız, kasım ayında gösterdiği performansla takımın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

TCMB Toplam Rezervleri 190,8 Milyar Doları Aştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, son bir haftada 4.366 milyar dolar artış gösterdi. Bu olumlu gelişme, piyasada dikkat çekti.

Bursaspor Yeniden Tırmanışta Zirveyi Zorluyor

Bursaspor, Süper Lig şampiyonu unvanıyla uzun bir aradan sonra 2. Lig Kırmızı Grup'ta başarılı bir performans sergileyerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.