Portekiz Farka Koştu, Ronaldo Tarihe Geçti

FIFA 2026 Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Portekiz, Özbekistan’ı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini alırken, Cristiano Ronaldo iki gol attı. Karşılaşmayı Faslı hakem Jalal Jayed yönetti ve TSİ 20.00’de başladı. Portekiz, 6. dakikada Ronaldo ile öne geçti. Baskısını artıran Portekiz, 17. dakikada Nuno Mendes ile farkı ikiye çıkardı. 39. dakikada Ronaldo bir gol daha attı. Devre 3-0 sona erdi. İkinci yarıda Abduvohid Nematov kendi kalesine gol attı. 87. dakikada Rafael Leao skoru belirledi. Bu sonuçla Portekiz puanını 4 yaptı. Özbekistan ise puansız kaldı.

RONALDO ALTINCI FARKLI TURNUVADA GOL SEVİNCİ YAŞADI

Ronaldo, Özbekistan’a iki gol atarak altıncı farklı Dünya Kupası’nda fileleri havalandırdı. 2006’da ilk golünü atan Ronaldo, 2010 ve 2014’te birer gol kaydetti. 2018’de dört, 2022’de bir gol atan yıldız, 2026’da da gol sevinci yaşadı. Bu başarıyla altı farklı turnuvada gol atan tek oyuncu oldu.

EUSEBIO’YU GEÇTİ VE YAŞ REKORU KIRDI

Ronaldo, Dünya Kupaları’ndaki gol sayısını ona yükselterek Eusebio’yu geride bıraktı. Portekiz’in turnuva tarihindeki en golcü oyuncusu oldu. 41 yaş 138 günle Roger Milla’dan sonra en yaşlı ikinci futbolcu olarak kayıtlara geçti. Ayrıca bir maçta duble yapan en yaşlı oyuncu unvanını da elde etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İki İlde İHA Paniği, Biri Bahçeye Düştü

Samsun ve Kastamonu'da iki ayrı insansız hava aracı paniği yaşandı. Samsun'un Alaçam ilçesinde arazide motorlu bir parça bulundu.

Dünyanın En Güçlü Süper Bilgisayarı Çin’de

Çin yapımı LineShine süper bilgisayar dünyanın en güçlü bilgisayarı unvanını ABD'den alırken yılda iki kez yayımlanan TOP500 listesinde ilk sıraya yerleşti. Böylece Çin 2017'den bu yana ilk kez listenin zirvesine çıktı.

Ezgi Apartmanı’nda 876’şar Yıl Hapis Talebi

6 Şubat depremlerinde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'yla ilgili davada kritik bir gelişme yaşandı. Zemindeki pastanede kolon kesildiği tespit edildi.

Osman Küçükgüzel’in İfadesi Ortaya Çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşanan olayda bahçe kapısı sesi nedeniyle çıkan tartışma sonucu komşusu Ramazan Çalışkan'ı av tüfeğiyle öldüren Osman Küçükgüzel'in ifadesi ortaya çıktı. Küçükgüzel ifadesinde yaklaşık 1 yıldır sürgülü demir kapının sesi yüzünden komşusuyla sorun yaşadığını söyledi.

Adalar ve Silifke Belediye Başkanları Görevden Uzaklaştırıldı

Rüşvet soruşturmaları kapsamında tutuklanan İstanbul Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ile Mersin Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut görevlerinden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı kararı Anayasa ve Belediye Kanunu'na dayandırdı.