Ticaret Bakanı Ömer Bolat, vize danışmanlık firmalarına yönelik denetimlerde iki şirkete reklam durdurma ve para cezası verildiğini açıkladı. Bolat, Yeni Yol Partisi Milletvekili Elif Esen’in soru önergesine yanıt verdi. Reklam Kurulu, 6502 sayılı Kanun kapsamında incelemeler yapıyor.
REKLAM KURULU İKİ FİRMAYA CEZA KESTİ
Bolat, aldatıcı reklam yapan bir şirkete durdurma kararı verildiğini belirtti. Diğer şirkete ise idari para cezası uygulandı. Reklam Kurulu, 7 farklı firma hakkında incelemelerini sürdürüyor. Bu firmalardan 6’sı resen denetime alındı. 2023 yılı itibarıyla iki şirket hakkında işlem yapıldı. Şirketlerin hizmet tanıtımları mercek altında.
TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ İLGİLİ MERCİLERE YÖNLENDİRİLDİ
Vize danışmanlık hizmetlerinde özel bir düzenleme bulunmuyor. Bolat, şikayetlerin uyuşmazlık çözüm mercilerine iletildiğini söyledi. Son 5 yılda 143 CİMER ve 10 e-Devlet başvurusu yapıldı. Şahsi hesaba ödeme alınması iddiaları da araştırılıyor. Tüketici hakem heyetlerine 1187 başvuru geldi. Başvurular Hazine ve Dışişleri bakanlıklarına da iletildi.