Rusya Savunma Bakanı, Suriye'nin Der Zor kentindeki bir hedefe cruise füzesi ile düzenlenen operasyonda 600'den fazla Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanını öldürdüklerini söyledi.
Rusya televizyon kanalı Russia 1'e konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yürütülen kapsamlı operasyonda 23 eğitim kampının, silah ve bomba imalatı yapılan 19 binanın ve 47 silah deposunun kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.
Suriye'deki uçak sayısını iki kat artırarak 69'a çıkardıklarını da söyleyen Şoygu, "Der Zor'da sadece bir noktaya düzenlenen saldırıda 600'den fazla militan öldürüldü. IŞİD büyük kayıp verdi" diye konuştu.
IŞİD'e yönelik kara ve hava operasyonlarının yoğunlaşması nedeniyle örgüte katılımda ciddi düşüş yaşandığını da söyleyen Şoygu, bazı IŞİD militanlarının da cepheleri terk ettiğini savundu.