Rusya, Çin sınırına S-400’leri yerleştiriyor

Rusya Federasyonu, ülkenin en doğusundaki Çin sınırına S-400 savunma sistemlerini yerleştiriyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ve askeri kanadın yöneticileri ile toplantı gerçekleştirdi. Bakanlık binasında gerçekleşen toplantıda ordunun durumu ve devam eden tatbikatlar ele alınırken, bölgesel askeri yatırım ve çalışmalar da toplantının konu başlıkları arasında yer aldı. Şoygu, toplantıda komutanlara hitaben yaptığı konuşmada ülkenin doğu bölgesine hava savunma sistemleri göndereceklerini söyleyerek, “Özellikle burada bulunan iki uçaksavar füze bataryası S-400 sistemleriyle, iki uçaksavar füze bataryası ise Buk-M1-2 sistemleriyle donatılacak. Doğu bölgelerinde askeri-siyasi durum gergin kalmaya devam ediyor ve meydana gelen tehditleri etkisiz hale getirmek için çeşitli önlemler tasarlanıyor” şeklinde konuştu.

“Akdeniz’de görev başarıyla sürdürülüyor” mesajı
Şoygu, Rusya ordusu için Doğu Askeri Bölgesi’nin önemli olduğunu ifade ederek, “Bölge için yılbaşından itibaren 11 bin sözleşmeli asker göreve başladı. Yaz döneminde Tsugol Eğitim Sahası’nda 19 bin askerden oluşan birlikler bölgede askeri tatbikatlar gerçekleştirdi. Ordu sayesinde ülkenin doğusunda 57 orman yangınında 46 bin metrekarelik orman yangınına ordu tarafından müdahale edildi. Borey-A tipi nükleer denizaltı ve kruvazör yapımı için demirleme çalışması devam ederken, Nagurskaya ve Temp havaalanlarının 3. Hava Savunma Bölümü’ndeki silah depolama inşaatı çalışmaları devam ediyor” dedi.

Doğu Askeri Bölgesi’ne yatırımlardan bahsetmeye devam eden Şoygu, bu yıl için 179 farklı tür silahla ordu birliklerinin donatılacağını söyledi. Şoygu, Doğu Askeri Bölgesi’ne bağlı Kuzey Filosu’nun Akdeniz’deki görevlerini hatırlatarak, “Kuzey Filosu, Atlantik ve Akdeniz’deki görevlerini başarıyla sürdürüyor. Filomuz sadece Kuzey Kutbu’nun güvenliğini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda farklı bölge çalışmalarında da yer alıyor” ifadelerini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Üniversite Öğrencisi Yurtta 6 Kattan Düşerek Öldü

Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Safahat Kız Yurdu'nda 22 yaşındaki Z.K henüz bilinmeyen bir nedenle 6'ncı kattan düştü. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Hakan Safi, Merih Demiral Transferini Açıkladı

Fenerbahçe'nin 6-7 Haziran'daki olağanüstü genel kurulunda başkan adayı Hakan Safi, Al Ahli'li milli futbolcu Merih Demiral ile anlaştığını duyurdu. İzmir'deki organizasyonda kongre üyeleriyle bir araya gelen Safi, ilk transferlerini açıkladı.

ABD’den Ortadoğu’ya Seyahat Uyarısı Yinelendi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu'daki yüksek gerilimler nedeniyle bölgedeki ABD vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Bakanlık, güvenlik ortamının karmaşık ve hızla değişebilir olduğunu belirtti.

Sivas’ta Kaza: Üç Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas merkeze bağlı Kurtlapa köyü yakınlarında Özkan Şahinkaya'nın kullandığı otomobil ile Musa Bal yönetimindeki 58 AT 879 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Zelenski, Putin’e Yüz Yüze Görüşme Çağrısı Yaptı

Zelenski, Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mektubunda savaşın liderler arası doğrudan görüşmelerle bitebileceğini savundu. Lider, "Ukrayna bu savaşı benimle ve sizin aranızdaki doğrudan temasla bitirmeyi öneriyor" dedi.