KREMLİN SÖZCÜSÜNÜN İSRAİL AÇIKLAMALARINA YANITI
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in İran’da iktidar değişikliği konusundaki beyanlarına yanıt verdi. Peskov, “Herhangi bir ülke veya ülkelerden oluşan grubun, başka ülkelerde iktidar değişikliğini tartışmaması gerekiyor. Böyle olursa, dünya cehenneme dönüşebilir.” dedi. Bu açıklama, uluslararası siyasetteki hassas dengelere vurgu yapıyor.
RUSYA’NIN MÜZAKERE MASASINA OTURMASI İÇİN GEREKENLER
Peskov, “Rossiya-1” televizyon kanalına gerçekleştirdiği açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa Birliği’nin yeni yaptırım paketinin, Rusya’nın müzakere masasına oturmasını sağlayacağı ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Peskov, “Rusya’yı müzakere masasına oturmaya ancak mantık ve argümanlar itebilir. Rusya’yı baskı veya güç yoluyla ikna etmek imkansız.” şeklinde konuştu. Bu durum, Rusya’nın dış politikasındaki yaklaşımı ve uluslararası ilişkilerdeki duruşunu ortaya koyuyor.
İSRAİL’İN BEYANLARINA YÖNELİK TEPKİLER
Peskov, İsrail’in İran’da iktidarın değiştirilmesi gerektiği noktasında yaptığı açıklamalar hakkında ise benzer endişeleri dile getirdi. “Herhangi bir ülke veya ülkelerden oluşan grubun, başka ülkelerde iktidar değişikliğini tartışmaması gerekiyor. Böyle olursa, dünya cehenneme dönüşebilir.” ifadeleriyle bu durumu vurguladı. Bu yaklaşım, uluslararası düzenin nasıl şekilleneceği konusunda ciddi tartışmalara neden olabileceğini gösteriyor.