İKİNCİ ESİR TAKASI GERÇEKLEŞTİ
Rusya-Ukrayna arasında 2 Haziran’da İstanbul’da yapılan anlaşma çerçevesinde dün bir esir takası yapıldı. Bugün ise yeni bir esir takası daha gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “2 Haziran’da İstanbul’da varılan Rus-Ukrayna anlaşmaları uyarınca, Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan bir grup Rus askeri daha geri getirildi. Karşılığında, Ukrayna ordusuna mensup bir grup savaş esiri karşı tarafa teslim edildi” dedi.
RUS ASKERLER RUSYA’YA GÖTÜRÜLECEK
Açıklamada, Rus askerlerin şu anda Belarus’ta bulunduğu ve bu kişilere gerekli psikolojik ve tıbbi yardımın sağlandığı belirtildi. Açıklamada, “Tüm Rus askerler, Rusya Savunma Bakanlığı’nın sağlık kuruluşlarında tedavi ve rehabilitasyon için Rusya’ya götürülecek” ifadesine yer verildi.
TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bir aşama daha gerçekleşti. Tüm insanlarımızı eve getirmeliyiz. Bu çabada bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.