Malkara’da Yaşanan Olay
Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı S.Y.’yi 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Anne Yeniçeri, kızının vücudunda morluklar olduğunu, komşusu tarafından düşürülüp yaralandığını belirtti. Muayenesi yapılan S.Y. eve gönderildi. Ancak aile, 8 Eylül akşamı S.Y.’yi tekrar hastaneye götürdü. Muayene edildiğinde darp izleri ve morluklar tespit edilen S.Y., durumu ağır olunca Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi.
Hızla İlerleyen Soruşturma
Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularıyla görüştü. Aynı zamanda ailenin diğer kızı koruma altına alındı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alınan gizlilik kararı doğrultusunda 5 kişiyi gözaltına aldı ve 5 şüpheli tutuklandı.
Adli Tıp Raporları ve Tatbikat
Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, S.Y.’nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla doğrulandığını açıkladı. Tutuklanan komşu çocuklarına evlerinde tatbikat yaptırıldı. Cezalarını çeken bu çocuklar, sıkı güvenlik altında evlerine getirildi ve güvenlik önlemleri alındı.