Saddam’ın damadına tahliye

Irak mahkemesi kararını verdi. Devrik lider Saddam Hüseyin’in damadı Cemal Mustafa 18 yıl sonra tahliye edildi.

Adalet Bakanlığı tarafından Mustafa’nın tahliyesine ilişkin yayımlanan karar, Irak yerel basınında yer aldı.

Kararda “Merkezi Ceza Mahkemesince, Cemal Mustafa’ya isnat edilen suçlar delil yetersizliğinden dolayı iptal edildi ve serbest bırakılmasına karar verildi” denildi.

Saddam’ın en küçük kızı Hala’nın kocası olan 66 yaşındaki Cemal Mustafa, Irak ordusunda albay olarak görev yapıyordu. Mustafa, 2003 ABD işgali sırasında arananlar listesinde adı geçtiği için tutuklanmıştı.

Irak Meclisi, 2017 yılında Saddam Hüseyin ile eşi, çocukları, birinci ve ikinci derece akrabalarının da taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulması yönünde yasa çıkarmış, bu yasa kapsamına Mustafa da dahil edilmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Eşini Odunla Döverek Öldüren Şüpheli Kaçtı

Torul ilçesinde 2 Haziran öğle saatlerinde meydana gelen olayda Halis Pekin (27), henüz bilinmeyen bir nedenle 1,5 yıllık eşi Arzu Pekin (26) ile odun istifleme alanında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli eşine odunla saldırdı.

Şengül Gezer 1’i Bebek 4 Evladı ve Eşini Kaybetti

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan 8 çocuk annesi Şengül Gezer, ardı ardına gelen beş büyük kayıpla sarsıldı. Yolüstü köyünde gelinleri ve torunlarıyla yaşayan Şengül Gezer, ilk acısını 1982 yılında yaşadı.

Aziz Yıldırım’dan Hakan Safi’ye Merih Demiral Eleştirisi

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 7 Haziran'da yapılacak. Aziz Yıldırım ve Hakan Safi arasındaki yarış öncesi, iddialı açıklamalar sürüyor.

Erdoğan: Sahadaki gücümüzü masada da kabul ettiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 39. Genel Kurulu'nda Türkiye'nin marka değerini artırdığını söyledi. Kronik sorunların çözülmesiyle ülkenin marka değerinin yükseldiğini vurguladı.

Rahmi Koç’a Soruşturma ve Özür

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak, Rahmi Koç'un bir açılış programında sarf ettiği ifadeler gösterildi.