Sadece 21 TL’ye akıllı telefon alabileceksiniz

Çin’le birlikte en büyük mobil pazarına sahip olan Hindistan, Ringing Bells isimli şirketin piyasaya süreceği ve fiyatı sadece 7 dolar (21 TL) olan bir akıllı telefona sahip olacak. Freedom 251 adıyla gelecek olan telefonun Hindistan’da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Ringing Bells, telefonun parçalarını dış ülkelerden satın alıp Hindistan’da birleştirmiş. Hindistan hükümetinin de desteğiyle ‘Hindistan’da üret’ kampanyasından faydalanarak üretimini kendi ülkesinde gerçekleştiren Ringing Bells, cihazın satışından elde edilecek kâr marjını bu şekilde yüksek tutmaya çalışacak.

Üretici şirket telefonun yarın satışa çıkacak olmasına rağmen hala özellikleri hakkında bir bilgilendirmede bulunmadı; ancak yerel basın mensupları, cihazın 3G teknolojisine sahip olacağına dikkat çekiyor.

Webtekno'da yer alan habere göre Freedom 251 dışında 4G desteğine sahip en ucuz akıllı telefon da (44 dolar), yakın bir zaman önce Hindistan’da satışa sunulmuştu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.