Sağlık Bakanı Duyurdu: Yaralı Sayısı 14 Bin

KURBAN BAYRAMI’NA DAİR SONUÇLAR

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi esnasında yaralanan 14 bin 372 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğunu duyurdu. Bakan Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, başvuruların en yüksek olduğu şehirlerin istatistiklerini paylaştı. Bu verilere göre, Ankara’da 1.049, İstanbul’da 753, Konya’da 655, Gaziantep’te 634 ve Manisa’da 572 kişi sağlık hizmeti aldı. Türkiye genelinde ise toplamda 81 ilde 14 bin 372 kişi sağlık hizmeti alıyor.

Memişoğlu, kurban kesimlerinin uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Henüz kurbanını kesmemiş vatandaşlarımıza, bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yaralanan tüm vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Bu uyarı, vatandaşların güvenli bir şekilde kurban kesim işlemlerini yapmalarını sağlamak amacıyla önemli bir mesaj içeriyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.

Emine Erdoğan: Sıfır Atık Forumu Tarihi Bir Buluşma

Emine Erdoğan, İstanbul Valiliği himayelerinde Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu 2026'nın açılışına katıldı. Erdoğan, İstanbul'un medeniyetlerin buluştuğu en uzun ömürlü başkent olduğunu söyledi.