Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ve PSG avantajlı

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FUTBOL ORGANİZASYONU

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşaması iki maçla devam etti. İlk olarak Barcelona, Borussia Dortmund’u kendi evinde konuk etti. Raphinha’nın 25. dakikada kaydettiği gol ile Barcelona, maçı 1-0 önde götürdü. 48. dakikada Robert Lewandowski’nin kafa golü, skoru 2-0’a yükseltti. Barcelona, 66. dakikada Lewandowski ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. 77. dakikada Lamine Yamal, durumu 4-0’a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona, Borussia Dortmund’u 4-0 mağlup ederek yarı final için büyük bir avantaj sağladı.

PSG ZORLANMADAN GELİYOR

Günün diğer maçında Paris St Germain, Aston Villa’yı ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 35. dakikada Morgan Rogers’in golü ile öne geçti. Bu golden sonra PSG, üst üste ataklar geliştirerek 39. dakikada Desire Doue’nin golü ile eşitliği sağladı. 49. dakikada Khvicha Kvaratskhelia’nın attığı gol ile PSG, 2-1 öne geçti. Maçın sonlarına doğru Nuno Mendes’in 90+2. dakikada attığı gol ile Paris St Germain, karşılaşmayı 3-1 kazanmış oldu. Her iki maçın rövanşı ise 15 Nisan Salı günü oynanacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.