Samsun’daki deprem tatbikatında 30 araç ve 80 personel görev aldı.
6,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM SENARYOSU
Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrası ekipler bölgeye sevk edildi. Enkaz altında kalanlar ve bir binada çıkan yangın ihbarı üzerine harekete geçildi.
ENKAZDAN YARALILAR KURTARILDI
Arama kurtarma köpeği sayesinde enkaz altında iki kişinin bulunduğu belirlendi. Ekipler, kurtarma ekipmanlarıyla yaralıları çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Elektrik kaçağından çıkan yangına müdahale eden ekipler, binanın üçüncü katında mahsur kalan bir kişiyi merdiven yardımıyla kurtardı. Afet İşleri Daire Başkanı Cemal Bozkurt, “Sayın Başkanımız Halit Doğan’ın önderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güçlü bir Samsun için buradayız.” diyerek, tatbikatla afetlere karşı daha dirençli bir Samsun hedeflediklerini ifade etti.
BOLU’DA EŞ ZAMANLI DEPREM TATBİKATI
Bolu’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinesinde Akpınar Mahallesi’de bulunan iki katlı metruk binada 5.8 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat gerçekleştirilmiştir.
ÖNCE KİMYASAL TARAMA, SONRA KURTARMA
Tatbikatta, deprem sonrası itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. KBRN ekipleri ilk olarak kimyasal tarama gerçekleştirdi. Ardından AFAD koordinesindeki çalışmalarda, molozlar arasında mahsur kalan yaralılar kurtarılıp sağlık ekiplerine teslim edildi.
ÇOK SAYIDA EKİP KATILDI
Tatbikatın yürütülmesinde Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kızılay Bolu Şubesi, depremzede rolündeki vatandaşların yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşıladı. Tatbikata, Cezaevi Arama ve Kurtarma (CEKUT), Bolu Eğitim Arama Kurtarma Birimi Derneği, Jandarma Arama ve Kurtarma, Köroğlu Arama-Kurtarma, Bolu Sağlık Afet Arama ve Kurtarma Derneği ve Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri de katılım gösterdi.