ŞANLIURFA’DA YAPAY ZEKAYA YENİ BİR SOLUK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bugünden Yarınlara Yapay Zeka Konferansı” gerçekleştirilmiş durumda. Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında Vali Hasan Şıldak, yapay zekanın bilimin ve teknolojinin gelişiminde geldiği son aşamayı temsil ettiğini belirtti. Bilim Merkezi’nde yapay zekanın deneyimlenmesi sürecinin önemli olduğunu vurgulayan Şıldak, “Bilimin, teknolojinin yolculuğu belki de hiç tükenmeyecek. Geldiğimiz son aşamadaki en önemli basamaklardan biri de yapay zeka kavramı. Akıllı şehirlerden, akıllı teknolojilerden, akıllı binalardan, robotik ameliyatlardan söz ettiğimiz çağımızda, bu ülke ve şehir olarak içinde bulunmamız gereken bir sürece işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.
TEKNOLOJİYİ ÜRETEN GENÇLER HEDEF
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, gençlerin ve çocukların yalnızca teknoloji tüketen değil, onu üreten ve dönüştüren bireyler olmasını hedeflediklerini belirtti. Dünyanın önde gelen bilim ve sanat merkezlerinden biri olan Ars Electronica ile yapılan işbirliğinin uluslararası bir perspektif kazandıracağına dikkat çeken Gülpınar, “TÜBİTAK’ın desteği ve Harran Üniversitesinin katkılarıyla, bu projenin bilimsel temelleri sağlam bir zemin üzerine inşa ediliyor. Bu birliktelik, Şanlıurfa’nın yalnızca tarihi mirasıyla değil, bilimsel üretimiyle de anılacağının bir göstergesi. Bilim merkezimiz, Kalıcı Yapay Zeka Bölümü ile öğrenmenin ve üretmenin merkezi olacak. Gençlerimizin fikirleriyle, cesaretleriyle ve emekleriyle büyüyen bir Şanlıurfa inşa ediyoruz.” dedi.
GELECEĞE YÖN VEREN SUNUMLAR
Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Küçük, “Bilim Merkezi Projesi” hakkında, Ars Electronica Center Temsilcisi Laura Welzenbach “Yapay Zeka Sergi Yaklaşımı”, Ahmet Öztürkmen “Sektörel Uygulamalarda Yapay Zeka” ve Mesut Bilgili “Projenin Koordinasyonu” üzerine çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.