Sapığın müdürü de okuldan atıldı

Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismar suçundan 508 yıl 3 ay hapis cezası alan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'ün, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nun müdürü ile 2 müdür yardımcısı görevden aldı.

Karaman'da infal yaratan Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) kayıt dışı yurt olarak kullanılan 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, yargılandığı Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada mahkum edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlikten ihraç edilen Muharrem Büyüktürk'ün, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Ayhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, bugün görevden alındı.

Okul yöneticileri Yılmaz, Çelik ve Türk, cinsel istismardan mahkum olan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'ün yargılandığı davanın duruşmasında tanıklık yapmıştı.

Karaman'da sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'ün, 2012 yılından itibaren Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde çocuklara cinsel istismarda bulunmasının yankıları devam ederken, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu yöneticilerinin görevden alınma gerekçesiyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Görevden almanın cinsel istismar olayı ile ilgili olabileceği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen okul yetkilileri, kantinde bir öğrencinin yere düşmesi ve öğrenciler arasında çıkan kavgadan dolayı sorumlu öğretmenin başka bir okula atanması, olayın ardından bu öğretmenin bağlı bulunduğu sendikaya ait ilan panosunun akıllı tahta asılması için kaldırılmasıyla ilgili başlatılan idari soruşturmadan kaynaklandığını ileri sürdü. Aynı yetkili 3 okul yöneticisinin, kantindeki olay ve sendikanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma nedeniyle açığa alındığı görüşünü savundu.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

18 İlde Siber Suç Operasyonunda 194 Tutuklama

İçişleri Bakanlığı, 18 ilde düzenlenen siber suç operasyonlarında 357 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde çalışmalar yürütüldü.

Real Madrid’de Mourinho Dönemi Başladı

Florentino Perez, Real Madrid başkanlık seçimini kazandıktan sonra Jose Mourinho'yu takımın başına getirdi. Milli futbolcu Arda Güler'in formasını giydiği İspanyol kulübünde Perez, 2030 yılına kadar başkan seçildi.

İçişleri Bakanı Çiftçi, Güler’le Görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi bugün Ankara'da bir araya gelerek güvenlik ve koordinasyon konularını ele aldı. Görüşmenin ardından Çiftçi verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Metrobüste Yan Bakma Cinayeti: Baba ve Oğul Gözaltında

İstanbul'da bir metrobüste iddiaya göre yan bakma yüzünden başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü ve 22 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Olay Beylikdüzü Metrobüs Durağı'nda saat 17.00 sıralarında meydana geldi.

Aziz Yıldırım’ın Futbol Yapılanması Netleşiyor

Fenerbahçe'de başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbol yapılanmasında yer alacak diğer isimleri belirlemeye devam ediyor. Seçimde rakibi Hakan Safi'ye karşı oy kullandı.