Seçil Erzan Davasında Beraat Talebi İle Devam Edildi

DOLANDIRICILIK DAVASI DEVAM EDİYOR

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, yüksek kazanç vaat eden sahte bir fon kurarak Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcuların da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişiyi dolandırdığı öne sürülen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılamasına devam edildi. 11 Nisan 2023 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Erzan, duruşmaya cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla katıldı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, savcı iki saat süren mütalaasında Erzan’ın müştekileri yüksek kâr vaadiyle dolandırdığını dile getirdi.

SAVCININ MÜTALAASI OKUNDU

Savcı, sanığın Fatih Terim’e karşı “güveni kötüye kullanma”, diğer mağdurlar açısından ise “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılmasını ve zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Tutukluluk halinin sürmesini isteyen savcı, eski Denizbank yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu için ise beraat istedi. Mütalaanın okunması sırasında gözyaşlarını tutamayan Erzan, notlar alarak savunmasını hazırladı. Duruşma, öğle arasının ardından yeniden devam etti.

ERZAN’IN SAVUNMASI

Savunmasında detaylı bir süre isteyen Erzan, “Lütfen hakkaniyetli davranın. Para kazanmak amacıyla değil, sorunu çözmek için hareket ettim. Benden para alanlar geri vermedi, yalnız bırakıldım. 910 gündür tutukluyum. Menfaat sağlamadım, borçlarımı ödeyebilmek için her şeyimi sattım. Bu bir sistem değildi, ponzinin ne olduğunu burada öğrendim. Ben dolandırıcı değilim, ben de dolandırıldım. Lütfen beni tahliye edin, annemi görebilmek umuduyla yaşıyorum” şeklinde konuştu. Avukatı Ersan Barkın da, emsal kararları hatırlatarak müvekkilinin tahliyesini ve savunma için ek süre verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Aralık 2025 tarihine erteleyerek, Erzan’ın bireysel emeklilik hesabındaki paraya tedbiren el konulmasına karar verdi. İddianamede, Seçil Erzan’ın toplam 44 milyon dolar ve 20 milyon TL dolandırdığı, “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 109 yıldan 358 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı bildiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.