Seçil Erzan Davasında Beraat Talepleri Cevapsız Kaldı

DOLANDIRICILIK DAVASINDA YARGILAMA DEVAM EDİYOR

Yüksek kazanç vaat eden sahte bir fon kurarak, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi ünlü futbolcuların bulunduğu yaklaşık 40 kişiyi dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 11 Nisan 2023’ten bu yana tutuklu olan Erzan, duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

SAVCIDAN CEZA TALEBİ

Taraf avukatlarının da yer aldığı duruşmada savcı, iki saat süren esas hakkındaki mütalaasında Erzan’ın müştekileri yüksek kâr vaadiyle dolandırdığını ifade etti. Savcı, sanığın Fatih Terim yönünden “güveni kötüye kullanma”, diğer mağdurlar yönünden ise “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılmasını ve zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını, ayrıca tutukluluk halinin sürmesini talep etti. Eski Denizbank yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu için beraat istedi. Mütalaanın okunması sırasında gözyaşlarına boğulan Erzan, notlar alarak savunmasını hazırladı.

ERZAN’DAN SAVUNMA TALEPLERİ

Duruşma, öğle arasının ardından yeniden başladı. Erzan, savunmasında “Detaylı savunmam için süre istiyorum. Lütfen hakkaniyetli davranın. Para kazanmak amacıyla değil, sorunu çözmek için hareket ettim. Benden para alanlar geri vermedi, yalnız bırakıldım. 910 gündür tutukluyum. Menfaat sağlamadım, borçlarımı ödeyebilmek için her şeyimi sattım. Bu bir sistem değildi, ponzinin ne olduğunu burada öğrendim. Ben dolandırıcı değilim, ben de dolandırıldım. Lütfen beni tahliye edin, annemi görebilmek umuduyla yaşıyorum.” şeklinde konuştu. Avukatı Ersan Barkın da, emsal kararları hatırlatarak müvekkilinin tahliyesini ve savunma için ek süre verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Aralık 2025 saat 10.00’a erteledi ve Erzan’ın bireysel emeklilik hesabındaki paraya tedbiren el konulmasına karar verdi. İddianamede, Seçil Erzan’ın yaklaşık 40 kişiyi toplam 44 milyon dolar ve 20 milyon TL dolandırdığı iddia ediliyor. Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 109 yıldan 358 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İrfan Can Eğribayat Fenerbahçe’ye Dönüyor

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer dönemi çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezonun devre arasında Fenerbahçe'den kiralanan İrfan Can Eğribayat ile yola devam edilmeyeceğini duyurdu.

Kocası Tarafından Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti

Erdal K., Diliskelesi'nde eşi Elif K. ile evde başlayan tartışma sonrası sokağa taşan kavgada eşini bıçaklayarak öldürdü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bebek Bezine Gizlenen 381 Bin Avro Antalya’da Bulundu

Antalya'ya Paris'ten gelen bir yolcunun bagajında yapılan detaylı aramada, bebek bezlerinin içine gizlenmiş halde 381 bin 750 avro nakit para bulundu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen risk analizi sonucunda şüpheli yolcu takibe alındı.

Üç İlde Ara Seçimlerde Oy Verme Sona Erdi

YSK Başkanı Mutta bugün altı beldede belediye ara seçimleri yapıldığını açıkladı. Ülke genelinde 355 mahallede muhtarlık seçimi de gerçekleştirildi.

Bursaspor, Amine Boutrah’yı Transfer Etti

Bursaspor şampiyonluk kadrosu kurma hedefiyle transfer piyasasında bütçe disiplinini koruyarak sol kanat oyuncusu Amine Boutrah'ı kadrosuna kattı. Kulüp, 25 yaşındaki oyuncuyu resmen duyurdu.