GÜRCİSTAN SINIRINDA DÜŞEN UÇAKTA ŞEHİT OLAN PİLOTUN BABASINDAN YÜREK DAĞLAYAN AÇIKLAMA
Azerbaycan ile Gürcistan sınırında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Hava Uçak Bakım Astsubayı Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan’ın (54) babası Mehmet Özcan (78), acısını dile getirerek, “Önce vatan sağ olsun. O benim için çok büyük mertebe. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı. Şehit pilotun babaevinde yas hakimken, Türk Bayrağı da evin önüne asıldı.
ŞEHİT BABASI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Baba Mehmet Özcan, oğlunun askeri kariyerini gururla anarak, “Benim oğlum dört dörtlük bir insandı. En büyük tesellim, şehit babası olmam.” dedi. Olayın detaylarını ise İzmir’de bulunan diğer oğlundan öğrendiğini, onun da bir asker olduğunu belirtti. Cenazenin önce Ankara’ya getirileceğini, burada devlet töreninin ardından Karabük’e geçeceğini aktaran Özcan, “Çamlık Camisi’nde namazı kılındıktan sonra Beşbinevler Şehitler Mezarlığı’na defnolunacak.” şeklinde bilgi verdi.
AİLESİNİN GURURU VE YAS
Dört çocuk babası olan Mehmet Özcan, evlatları arasında birinin imam hatipli olduğunu ve Ankara Sincan Devlet Hastanesi’nden emekli olduğunu, diğer iki oğlunun da asker olmakla birlikte emekli olduklarını ifade etti. Şehit Nuri Özcan’a dualar ederek, “Allah hepsinin yardımcısı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.