Senetler Dönemi Tarihe Karışıyor!

ADALLET BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ ADIM

Adalet Bakanlığı, senetlerde meydana gelen sahtecilik ve dolandırıcılık vakalarını önlemek amacıyla önemli bir adım atıyor. Uzun yıllardır kırtasiyelerden temin edilerek doldurulan senetler, bu yeni düzenleme ile tarihe karışıyor. Hem vatandaşların hem de yargı sisteminin güvence altına alınması hedefleniyor ve bu yeni sistem yıl sonunda faaliyete geçiriliyor.

YENİ DÜZENLEME İLE SİSTEM DEĞİŞİYOR

Adalet Bakanlığı tarafından uygulanan yeni reform kapsamında, kırtasiyelerden alınarak elle doldurulan senetler, filigranlı, kayıt altına alınmış ve e-Devlet üzerinden doğrulanabilen bir sisteme dönüşüyor. Yeni düzenlemenin hayata geçmesiyle senetlerin üretimi ve dağıtımı ya Merkez Bankası ya da yetkilendirilecek resmi bir kurum tarafından yapılacak. Senetler, sahteciliği önlemek için filigran gibi güvenlik unsurlarıyla basılacak ve yalnızca belirlenen yetkili kanallar aracılığıyla dağıtılacak. Bu sayede, her senet kayıt altına alınacak ve e-Devlet üzerinden sorgulanabilir bir altyapı sağlanacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.