Seyahat süresi dramatik bir şekilde azalacak!

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI’NDAN YOL İNŞAATI İNCELEMESİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, 42 kilometre ana gövde ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 53 kilometrelik bir yol inşa ettiklerini belirterek, proje sayesinde yüksek standartlı, konforlu ve daha kısa süreli ulaşım imkânı sağlayacaklarını ifade etti. Projenin 42 kilometrelik ana gövdesinin 12,5 kilometrelik kesiminin 7 tünel ve 5 viyadükten oluştuğunu aktaran Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında 2,5 saat süren seyahat süresinin 18 dakikaya düşeceğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, “Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte Mersinimizin gelişimine katkı sağlayacak bu otoyol projesini 3 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

PROJE İLE SAĞLANACAK ULAŞIM İMKÂNLARI
Bakan Uraloğlu, yaptığı incelemeler sırasında proje sayesinde bölgede sağlanacak ulaşım imkânlarından da bahsetti. Yüksek standartlı ve konforlu bir yol olan proje, bölge halkına ve turistlere daha kısa ve rahat bir seyahat imkânı sunacak. Ayrıca, proje tamamlandığında bölgenin ekonomik ve turistik potansiyeline de olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

HEDEFLENEN TAMAMLAMA SÜRESİ
Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi’nde gerçekleştirilen incelemeler sırasında Bakan Uraloğlu, projenin 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefine vurgu yaptı. Tamamlandığında seyahat süresini önemli ölçüde kısaltacak olan bu otoyol projesinin, bölgenin gelişimine ve ulaşım altyapısının güçlenmesine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.