Türkiye aşırı sıcakların etkisi altında kalmaya devam ediyor. Afrika kökenli sıcak hava dalgası, ülke genelinde etkisini artırıyor. Bugün hava sıcaklıklarının bir kademe daha artması bekleniyor.
İÇ ANADOLU VE KARADENİZ’DE EN SICAK GÜNLER
İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, en sıcak günlerini yaşayacak. Başkent Ankara’da sıcaklık 40 dereceye ulaşacakken, Tokat ve Amasya’da 45 derece gözlemlenecek. İzmir’de sıcaklık 41, Manisa’da ise 43 derece olarak kaydedilecek. Bağıl nemin yüksek olduğu Antalya’da hissedilen sıcaklığın 42 dereceye ulaşması düşünülüyor.
İSTANBULORA GÜNLÜK HAVA DURUMU
Geçen hafta sıcak hava koşullarıyla zor günler geçiren İstanbullular, bugün de benzer bir durumla karşılaşacak. İstanbul’da sıcaklıkların bir kademe daha artmasıyla birlikte hava sıcaklığının 39 dereceye ulaşması bekleniyor. Yine de İstanbullular için iyi bir haber var.
NTV canlı yayınında haftalık hava durumu ile ilgili açıklama yapan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul’da hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerine doğru gerileyeceğini belirtti. Şehirde nem etkisi nedeniyle sıcaklıkların ilçe ilçe değişiklik göstereceğini ifade eden Çalışkan, “Denizden uzak yerlerde sıcaklıklar daha yüksek olacak.” şeklinde konuştu.
İSTANBULDA ÇARŞAMBA GÜNÜ SERİNLEME BEKLENİYOR
Dilek Çalışkan, İstanbul’da 39 dereceye yükselecek olan hava sıcaklığının yarın 35, sonraki gün ise 30 dereceye düşeceğini belirtti. Çarşamba gününden itibaren İstanbul’un serinlemeye başlayacağını vurgulayan Çalışkan, bu gün yağış ihtimalinin de olduğunu ekledi.
KUVVETLİ RÜZGAR ORMAN YANGINI RİSKİNE NEDEN OLABİLİR
Megakentte beklenen rüzgarın aynı zamanda orman yangını riskini artırabileceği düşünülüyor. Manisa ve Balıkesir dolaylarında güçlü rüzgarlar, orman yangınları açısından tehlike arz edebilir. Ayrıca, sıcak havada meydana gelen yağışlar, su baskını, sel ve dolu gibi riskleri de beraberinde getirebilir.