Şifreler Çalındı! 10 Milyar Risk Altında


3 gün önce DarkWeb’de yayınlanan 10 milyar parolanın yer aldığı veri seti, kişisel bilgilerin güvenliğini tehlikeye sokuyor. Siber Güvenlik Uzmanları veri sızıntısının ciddiyetini vurgulayarak, E-Devlet ve banka şifrelerinin acilen değiştirilmesini öneriyor. Özellikle son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunmalı ve kişisel verilerin korunması için önlemler alınmalıdır.
<İFŞA OLAN PAROLALARIN YAYINLANMASI TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR>
Siber Güvenlik Uzmanları, ifşa olan parolaların hackerlar tarafından kullanılmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, tüm parolaların düzenli aralıklarla değiştirilmesi ve çift doğrulama seçeneğinin aktif hale getirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Aynı parolaların farklı hesaplarda kullanılmaması da önemli bir güvenlik önlemidir.

Hackerlar, kişileri telefonla arayarak bilgilerini ele geçirebilmektedir. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olunmalı ve şüpheli durumlarda doğrulamalar yapılmalıdır. Güvenilmeyen linklere tıklanmamalı ve kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Dolandırıldığını fark eden kişiler, ilk olarak ilgili kurumları arayarak durumu bildirmeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.