İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMASI
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Şile Belediyesine yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Belediye Başkanı Kabadayı ve diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrollerinin ardından 6 şüpheli Anadolu Adalet Sarayı’na gönderildi ve buradaki işlemler devam ediyor.
RÜŞVETLE İLGİLİ İDDİALAR
Yapılan çalışmalarda tanık beyanları doğrultusunda, belediye içerisinde başkan, başkan yardımcısı ve hukuk işleri sorumlusunun da aralarında bulunduğu şüphelilerin, “başkanın ricası”, “yardım” gibi ifadelerle organize bir şekilde rüşvet talep ettikleri ve aldıkları öne sürüldü. Operasyon sırasında, Şile Belediyesi Hukuk İşlerinden Sorumlu avukat A.Ş.’nin yapı ruhsatları ile ilgili olarak 20 bin Euro rüşvet alırken suçüstü yakalandığı bilgisi verildi.
AVUKAT A.Ş.’NİN AÇIKLAMALARI
Gözaltına alınan Avukat A.Ş. ifadesinde şunları belirtti: “Şile Belediyesi ile 2025 yılı Mart ayında Avukatlık danışmanlık sözleşmesi yaparak bu kapsamda Belediye Zabıta Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğü ile ilgili hukuki bir soru sorulduğunda bunların muhatabı olarak sorulara cevap vermekte görevliyim. Rüşvet konusunda ise avukatlık kanunu 58. maddesini gerekçe göstererek bu soruya savcılık makamında cevap vermek istiyorum.”
BELEDİYE BAŞKANI KABADAYI’IN İDDİALARI
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı şüpheli sıfatıyla verdiği ifadede, “Göreve geldiğimde yetkileri yardımcılarıma devrettim. Yapılan usulsüz işlemler hakkında bilgim bulunmuyor. Bazı bölümlerde açılan beyanlarda başkan olarak adlandırılan kişi ben değilim. Belediye Başkan Yardımcısı T.T.Ö.’dür.” diyerek iddialara yanıt verdi.