Sinan Gümüş gollerini Türkiye için atacak

Galatasaray'ın büyük beklenti içinde olduğu golcü Sinan Gümüş, Türkiye'de karar kıldı.

Almanya U20 Milli Takımı formasını giyen ve Alman pasaportu taşıyan sarı-kırmızılı oyuncu, Türkiye’den gelen teklife “Hayır” demedi, ay-yıldızlı formayı giyeceğini açıkladı. Sinan Gümüş, önümüzdeki günlerde AB’yi bırakarak, Türk vatandaşı olacak.

Galatasaray’ın parlayan yıldızı Sinan Gümüş’ün tercihi Türkiye oldu. Sezon başında Bundesliga ekibi Stutgart’ın ikinci takımından Galatasaray’a transfer olan ve Cim Bom’un U21 takımında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken futbolcu, ay-yıldızlı formada karar kıldı.

Daha önce Almanya U20 Milli Takımı formasını 3 kez giyip, 1 gol atan Türk asıllı Alman futbolcu, gurbetçi futbolcuların yerli statüsünde oynayabilmek için edindikleri mavi kartla Galatasaray forması giyiyor. Sinan’ı Türkiye’ye kazandırmak için girişimlere başlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi, ilk planda genç yıldıza U21 forması giydirmek için davette bulundu.

U21 Teknik Direktörü Abdullah Ercan’ın arayıp görüştüğü Sinan’ın, pasaport sorununun çözüme kavuşmasını beklediği, kesinlikle Türkiye’de oynamak istediği belirtildi. Almanya’da daha önce çıkan yasayla gurbetçiler çifte pasaporta sahip olamıyor. Burada bir tercih yapmak zorunda olan gurbetçiler, ya Türkiye’yi ya da Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığını seçmek zorunda…

Daha önce Türk pasaportu bulunan ama yasadan sonra TC vatandaşlığını bırakıp Almanya’yı seçen Sinan, Türk Milli Takımı’nda yer alabilmek için yeniden vatandaşlığa geçmesi gerekiyor.

İDOLÜ ROBBEN

Son olarak menajeri olduğu Sinan Kurt’u Bayern Münih’e veren Sinan Gümüş’ün Menajeri Ersin Akan ise genç yeteneğin Galatasaray’a gelmeden önce Almanya ve Hollanda’dan önemli teklifler aldığını söyledi. Akan, Galatasaray’ın bonservis ödemeden bu transferi gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Stutgart da sözleşme önerdi. Ancak Sinan iyi bir Galatasaraylı olduğu için hayalini gerçekleştirmek istedi. Çok profesyonel hareket etmedi” dedi.

Akan, Sinan’ın oyuncu olarak idolünün ise Bayern Münih’in Hollandalı futbolcusu Robben olduğunu da dile getirdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.