REKLAM PANOSU FIRTINA SONUCU DURAK ÜZERİNE DÜŞTÜ, BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına ve sağanak yağış sonucunda Sincan Belediyesi’ne ait bir reklam panosu temelden sökülerek otobüs durağının üzerine devrildi. Bu olayda, sekreter olarak çalışan Ayşe Yavuz hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi heyeti 12 sayfalık raporunu tamamladı.
BİLİRKİŞİ RAPORUNDA DETAYLAR YER ALDI
Bilirkişi raporunda, reklam panosunun temel derinliği ve beton dökümü gibi detaylar incelendi. Raporda, panoyu taşıyan 9,30 metrelik kolon için gereken temel derinliğinin yetersiz olduğu ve beton dökümünün şartnameye uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca, panonun montajı işini yapan firmanın yetkilisi S.E.Ü.’nün ifadesine de raporda yer verildi.
FİRMA YETKİLİSİNİN İFADESİNE YER VERİLDİ
Firma yetkilisi S.E.Ü., imalat ve montaj sürecinde Sincan Belediyesi Muayene Kabul Komisyonu’nun işi kontrol ettiğini ve şartnameye uygun olduğunu belirtti. Ancak, temel derinliği ve beton dökümü konusunda yaşanan aksaklıklar raporda detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, panoyu taşıyan kolon için yetersiz temel kazısının nedeninin belediye görevlilerince onaylandığı iddiası da raporda yer aldı.