Sınır Kapılarında Yoğun Kuyruklar Var

GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçiler, dönüş yolculuklarında özellikle Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere Trakya’daki diğer sınır kapılarında yoğunluk oluşturuyor. Sınır kapılarında kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu gözlemleniyor. Gurbetçiler, duygularını anlatarak memleketlerinden ayrılmanın verdiği hisleri paylaşıyor.

UĞURLAMA HEYECANI VE ÜZÜNTÜ

Berlin’den Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Murat Acar, dönüş yolculuğuna başladıklarını belirtirken, “Berlin’den geliyoruz. Damatla birlikte geldik, tatilimizi yaptık. Şimdi de geri dönüyoruz. Tabii ki ayrıldığımız için üzgünüz ama inşallah seneye tekrar gelir, uğrarız. Allah nasip ederse yine geleceğiz” şeklinde konuştu.

MEMLEKET HASRETİ

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Songül Demiroğlu, memleketten ayrılmanın burukluğunu dile getirerek, “Memlekette gezdik, akrabalarımızı, annemi ve herkesi ziyaret ettik. Çocuklarımla birlikte denize de gittik, güzel vakit geçirdik. Almanya’da burayı çok özlüyoruz, bu yüzden şu an buruk bir şekilde geri dönüyoruz. Çünkü memleketin tarifi olmuyor, başka bir şey. Bütün zorluklara rağmen severek geliyoruz ama ayrılırken de zor oluyor. En çok özlem var, bayrağımızı görünce heyecanlanıyoruz. Orada büyüdüm ama buranın özlemi hiç bitmiyor. Vatanımızı çok seviyoruz. Biz gurbetçilere karşı biraz daha anlayış gösterilmesini istiyoruz. Bu kadar yolu kat edip gelmek kolay değil. Ama Türkiye gibisi yok, Türkiye tek vatan. O yüzden Türkiye’yi çok ama çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

UZUN BEKLEYİŞİN ZORLUKLARI

Viyana’dan gelen Ayşe Mertaslan ise dönüş yolculuğunda uzun bir bekleyiş olduğunu belirterek, “Sabah 09.00’dan beri buradayız, daha ne kadar bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Evimize ne zaman gideceğimiz de belli değil. Biz Viyana’da yaşıyoruz ama aslında fark etmiyor, insanın içinde hep bir burukluk oluyor. Her şey var ama çalışırsanız var tabii, kimse kimseye bedava bir şey vermiyor. Sabah 06.00’da kalkıp işimize gidiyoruz ama yine de içimizde bir burukluk var” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.