DEPREM MAĞDURLARININ ADALET ARAYIŞI DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi davasında 4’üncü duruşma gerçekleşti. Müteahhit Hasan Çam, tutuklu bulunduğu süreçte işlerinin sekteye uğradığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız ise suçlamaları reddederek, karot örneklerinin yönetmeliklere uygun alınmadığını iddia etti.
KAMU PERSONELLERİ DAVALARA DAHİL EDİLMELİ
Duruşma sonrası adliye önünde adalet nöbeti tutan Tuba Erdemoğlu, yargılama sürecinin uzamasından ve kamu personellerinin dosyadan çıkarılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Depremin üzerinden 17 ay geçmesine rağmen adaletin henüz sağlanamadığını belirten Erdemoğlu, suçluların cezalandırılmasını ve yargılamanın adil bir şekilde sonuçlandırılmasını talep etti.
TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDİYOR
Mahkeme heyeti, yeni rapor için bilirkişiye gönderilen dosyanın gelmemesi üzerine tutuklu sanıkların tutukluluk hallerini devam ettirme kararı aldı ve duruşmayı 27 Eylül’e erteledi. Erdemoğlu ve diğer mağdurlar, adaletin bir an önce sağlanması ve kamu personellerinin de davaya dahil edilmesi konusunda ısrarlı bir tutum sergilemeye devam ediyor.