İDDİANAMENİN KABULÜ VE DURUŞMA TARİHİ
Ankara 72. Asliye Mahkemesi, şoför Gökhan Gülyurt hakkında zincirleme şekilde “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin incelemesini tamamladı. Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar vererek davanın ilk duruşmasının 6 Ekim’de görülmesini belirledi.
ŞOFÖR GÜLYURT’UN ŞÜPHELİ OLDUĞU DAVADA SEVKİYAT
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Mehmet Ö, Okan A, Okan Y, Sare Y. ve Yasemin K müşteki olarak yer alıyor. Otobüsün şoförü Gökhan Gülyurt ise şüpheli konumda. İddianamede, CHP’li milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarının bulunduğu Gökhan Gülyurt’un kullandığı 06 CHP 66 plakalı makam otobüsünün, 23 Nisan’da Hipodrom Caddesi’nden Talatpaşa Caddesi yönünde ilerlediği sıralarda, müşteki polisler Sare Y. ve Okan A tarafından durdurulmak istendiği ifade ediliyor.
OTOBÜSÜN POLİSLERİN ÜZERİNE SÜRÜLMESİ VE CEZA TALEBİ
Müşteki polisler, Gökhan Gülyurt’a “dur” ikazında bulunarak aracı durdurmak amacıyla harekete geçtiler. Ancak Gülyurt, aracı Sare Y. ve Okan A’nın üzerine sürdü, ardından Talatpaşa Bulvarı’ndan Altınsoy Caddesi’ne dönerken, adliye önünde görevli polis Mehmet Ö., elini kaldırarak ısrarla “dur” ihtarında bulundu. Fakat araç yine durmadı ve Mehmet Ö, otobüs çarpmaması için yolun kenarına atlamak zorunda kaldı. Otobüs Atatürk Bulvarı’na doğru ilerlerken, müşteki polisler Yasemin K. ve Okan Y. bir kez daha aracı durdurmak istedi. Gökhan Gülyurt, “dur” ikazına uymayarak aracı polislerin üzerine sürdü ve yoluna devam etti. İddianamede, Gülyurt’un eyleminin cebir niteliğinde olduğu ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçunun tüm unsurlarını taşıdığı belirtildi. Bu nedenle sanığın zincirleme şekilde “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.