Solheim Cup’a sadece 100 gün kaldı ve Hollanda’daki heyecan dorukta. Takım seçimine iki aydan az bir süre kala perde arkasındaki çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Herkesin bu yolculuğun bir parçası olması ve gösterdiği ilgi, Avrupa Kaptanı Anna Nordqvist’i memnun ediyor. Nordqvist, geçtiğimiz hafta ABD Kadınlar Açık’ta eski kaptan Suzann Pettersen ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.
TAKIM SEÇİMİ VE OYUNCU PERFORMANSLARI
Kaptan yardımcısı Anne van Dam ile Los Angeles’ta bir araya gelen Nordqvist, Riviera Country Club’da bazı oyuncuları takip etme fırsatı buldu. Van Dam ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın çok verimli geçtiğini belirten Nordqvist, temmuz ortasında bu yılki Solheim Cup’ın oynanacağı Bernardus Golf’te 12 kişilik bir takımla antrenman yapmayı planladıklarını açıkladı. Takım seçiminde sıralamanın belirleyici olacağına inandığını vurgulayan kaptan, takıma girmek için mücadele eden tüm oyunculara destek olduğunu ifade etti.
Helen Briem’ın Fransa’da kazandığı Jabra Ladies Open ile Avrupa Solheim Cup puan sıralamasında Chiara Tamburlini’nin bir puan gerisine düştüğünü hatırlatan Nordqvist, iki oyuncu arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacağını söyledi. Celine Boutier’ın ShopRite LPGA’yı kazanarak formunu kanıtladığını, Maja Stark ve Charley Hull’un ise ABD Kadınlar Açık’ta harika bir hafta geçirdiğini belirtti.
DOW CHAMPIONSHIP’TE AVRUPALI İSİMLER
Bu hafta LPGA Tour’da Michigan’da düzenlenen Dow Championship takım etkinliğinde birçok Avrupalı oyuncunun bir araya gelmesi Nordqvist’i heyecanlandırıyor. Maja Stark’ın yakın arkadaşı Linn Grant ile, Julia Lopez Ramirez’in Mimi Rhodes ile, Pauline Roussin-Bouchard’ın Manon De Roey ile, Helen Briem’ın Nastasia Nadaud ile ve Nanna Koerstz Madsen’in ise Celine Boutier ile eşleştiği turnuvada, Nordqvist tüm oyuncuların yolculuğunu takip etmeyi sürdüreceğini ifade etti.
KALAN MAJÖRLER VE SOLHEIM HAZIRLIĞI
Elemelerin sona ermesine KPMG Kadınlar PGA Şampiyonası, Evian Şampiyonası ve AIG Kadınlar Açık olmak üzere üç büyük turnuva kaldı. Nordqvist, bu turnuvaların ardından herkesi aynı hedef etrafında birleştirerek eylül ayına tam anlamıyla hazırlanacaklarını belirtti.