“Spotify, Rekabet Kurulu İncelemesini Destekliyor.”

İŞBİRLİĞİNE AÇIK OLUNDUĞU BELİRTİLDİ

Açıklamada, “Türkiye Rekabet Kurulunun başlattığı incelemeden haberdarız. İnceleme kapsamında işbirliği yapıyor, süreci aktif olarak anlamaya çalışıyoruz ve Rekabet Kurulu ile hızlı ve yapıcı bir çözüme ulaşmak için çalışacağız. Spotify olarak, tüm faaliyetlerimizi yasal gerekliliklerle uyumlu şekilde yürütüyoruz, ancak incelemenin kapsamı ya da odağı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadığımızdan şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE’YE OLAN BAĞLILIK

Spotify, Türkiye’ye olan bağlılığının son derece açık olduğunu vurgulayarak, “Sadece 2024 yılında Türkiye müzik sektörüne 2 milyar liranın üzerinde ödeme gerçekleştirdik, Türkiye Top 50 listesinin yüzde 90’ını oluşturan Türk sanatçıları kapsamlı bir şekilde çalma listelerimize dahil ettik ve Türk sanatçıların global telif gelirlerinin artmasında kilit bir rol oynadık. Bu global telifler şu anda Türk sanatçıların platformumuzda elde ettikleri toplam kazancın yarısından fazlasını oluşturuyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

DİJİTAL MÜZİK PLATFORMUNA YÖNELİK İDDİALAR

Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında bazı sanatçılara ayrıcalık tanıdığı iddiaları nedeniyle inceleme başlatmıştı. İddialara göre, Spotify, bazı sanatçılara rakiplerine kıyasla daha fazla görünürlük sağlıyor, içerik önerme algoritmalarında taraflı davrandığı ve telif ücretlerinin dağıtımında adil olmayan uygulamalara imza attığı öne sürülüyordu.

ÖNEMLİ

BYD Fiyatı Temmuz Ayında Arttı

BYD, Temmuz ayında dikkat çekici bir fiyat listesi duyurarak sektörde büyük bir etki yarattı. Yeni fiyatlar tüm dikkatleri üzerine topladı.

Fenerbahçe, Wendel İle Anlaşma Sağlayabilir

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi önemli bir adım atarak dikkat çekici bir transfer gerçekleştirdi. Bomba etkisi yaratan bu hamleye dair detaylar merakla bekleniyor.

Daha Fazlası!