SU REZERVLERİNDE KRİTİK SEVİYE
CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’daki su rezervlerinin kritik bir noktaya ulaştığını duyurdu ve kentin Eylül ayına kadar yetecek suyun kaldığını belirtti. Köksal, “Şehrimizde eylül ayına kadar yetecek suyumuz kaldı. Bu nedenle su kullanımında acil tasarruf tedbirleri almak zorundayız” diye açıklamada bulundu.
YENİ YASAKLAR HAYATA GEÇİRİLDİ
Başkan Köksal, su tasarrufu için çeşitli yasakların uygulamaya alındığını açıkladı. Köksal, hem tedbirleri hem de yasakları şu şekilde sıraladı: Kadınana kaynak sularının bulunduğu sokak çeşmeleri hariç, tüm sokak çeşmeleri kapatılacak. Site ve konutlardaki yeşil alanların şebeke suyu ile sulanması yasaklandı. Apartman önleri hortum kullanılmadan yıkanabilecek. Araç ve halı yıkamaları da yasaklandı. Ayrıca, belediye bazı parklar ve refüjlerde sulama yapamayacak.
VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK BEKLENİYOR
Başkan Burcu Köksal, vatandaşlardan su kullanımı konusunda hassas davranmalarını istedi. “Su kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmak ve ileride daha ağır tedbirler almamak için bu kararı aldık. Vatandaşlarımızın durumu anlayışla karşılamasını ve su tasarrufu konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini rica ediyoruz. Su hayattır, suyumuza sahip çıkalım” diyor.