Süper Kupa Eşleşmeleri Belli Oldu

SÜPER KUPA EŞLEŞMELERİ BELİRLENDİ

Süper Lig ve Türkiye Kupası sezonunun tamamlanmasıyla birlikte, Süper Kupa’daki karşılaşmalar netlik kazandı. Kulüplerin sezon boyunca gösterdiği performansların ardından bu yılki Süper Kupa formatı uygulamaya girdi.

Yeni Süper Kupa düzenlemelerine göre, karşılaşmalar tarafsız saha veya sahalarda tek maç eleme sistemiyle gerçekleştirilecek. Yarı finalde lig şampiyonu ile kupa finalisti, kupa şampiyonu ile de lig ikincisi eşleşerek kazananlar finale yükselebiliyor. Bu sezon Galatasaray, Süper Lig’de şampiyon olarak ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak bu organizasyona katılma hakkı elde etti. Ayrıca, ligi üçüncü sırada tamamlayan Samsunspor da bu yılki Süper Kupa’ya katılan son takım oldu.

EŞLEŞMELERİN DETAYLARI

Süper Kupa’da oynanacak olan eşleşmeler şöyle oluştu:

– Galatasaray – Trabzonspor
– Fenerbahçe – Samsunspor

Yeni format ile düzenlenecek olan Süper Kupa 2025 karşılaşmaları, 2026 Ocak ayında gerçekleşecek. Müsabakaların heyecanı tarafsız sahalarda tek maç eleme usulüyle yaşanacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.