Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Süper Kupa Şanlıurfa’da oynansın” önerisine tam destek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, bu öneriyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle irtibat kurarak, finalin Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Şanlıurfa’nın bu büyük organizasyona almak için gereken altyapıya ve hazırlıklara sahip olduğunu vurguladı. Türkiye Futbol Federasyonu ise 2025-2026 sezonu Turkcell Süper Kupa finalinin 10 Ocak 2026 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını açıkladı. Bu karar sonrasında Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir mekan olarak final maçına ev sahipliği yapma çağrısında bulundu.
ÖNERCİ FİKİRLER HEYECAN UYANDIRDI
Özbek’in önerisi, Peygamberler Şehri olarak anılan Şanlıurfa’da büyük heyecan oluşturdu. Bu konuda destek veren Başkan Gülpınar, iletişime geçtiği Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine, Süper Kupa Finalinin Şanlıurfa’da oynanması yönünde talepte bulundu. Gülpınar, yaptığı açıklamada Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek’in önerisini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu anlamlı öneri, sadece Şanlıurfa halkını değil, tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni de heyecanlandırmıştır” dedi.
Şanlıurfa, ulusal karşılaşmalara farklı bir anlam katıyor
Başkan Gülpınar, binlerce yıl geçmişe sahip olan ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kenti olan Şanlıurfa’nın, Süper Kupa gibi büyük bir organizasyonu ağırlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri nedeniyle ulusal karşılaşmalara unutulmaz bir atmosfer kazandıracağını ifade eden Gülpınar, “Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e, Harran’dan Halfeti’ye uzanan eşsiz mirasıyla bu tür etkinlikler farklı bir anlam katacaktır” dedi.
Daha iyi bir misafirperverlik vaadi
Konaklama olanakları ve güçlendirilen altyapıları sayesinde futbolseverleri en iyi şekilde ağırlama kapasitesine sahip olduklarını belirten Başkan Gülpınar, genç nüfusun spora olan ilgisinin de Süper Kupa finaline coşku katacağını ifade etti. Gülpınar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’na yönelik çağrısında “Sporun coşkusunu ülkemizin dört bir yanına yaymak adına, Turkcell Süper Kupa Finali’nin Şanlıurfa’da oynanmasını bir kez daha talep ediyoruz. Şanlıurfa, sadece tarihiyle değil, misafirperverliğiyle de Türk futbolunun bu büyük şölenine ev sahipliği yapmaya hazırdır” dedi.
SÜPER KUPA FINALI ŞANLIURFA’DA BULUŞUYOR
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması hedeflenen 2023 Turkcell Süper Kupa Finali daha önce Şanlıurfa’ya verilmişti. Ancak, karşılaşmanın başlamasının ardından Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle hakem tarafından durdurulmuştu. Bu olayın ardından, her iki kulübün yöneticileri de bir sonraki Süper Kupa Finali’nin Şanlıurfa’da oynanacağına dair desteklerini duyurmuştu.