Suriyeliler Ülkelerine Dönmeye Devam Ediyor

SURİYELİLERİN GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ SAYILARI ARTIYOR

Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri sürüyor. Kütahya’daki ‘Türkiye’nin Huzuru Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu konuyla ilgili güncel istatistikleri paylaştı. Yerlikaya, “8 Aralık 2024’ten bu yana geri dönenlerin sayısı 450 bin 169” dedi.

TÜRKİYE, SURİYELİLERİN YANINDA YER ALIYOR

Yerlikaya, açıklamalarında, “8 Aralık 2024, yani Suriye’nin özgürleşmesinden bu yana ülkelerine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş yapan Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 450 bin 169 oldu” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin göç yönetimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürüttüğünü belirten Yerlikaya, tarihsel tecrübe ve insani yaklaşımıyla dünyaya örnek bir model sunduklarını vurguladı. 2011 yılında Esad zulmünden kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye sığındığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, “Toplam dönüş yapan Suriyeli sayısı ise 1 milyon 190 bin 172 olmuştur” şeklinde bilgi verdi. 2022 yılında Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 3 milyon 535 bin 898 iken, Ağustos 2025 itibarıyla bu sayının 2 milyon 506 bin 740’e düştüğünü belirtti. Suriyeli kardeşlerin gönüllü geri dönüş işlemlerini titizlikle yürüttüklerini aktaran Yerlikaya, Suriye’nin istikrara kavuşmasıyla birlikte gönüllü geri dönüşlerin artmaya devam edeceğini ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.