Suudi Arabistan’dan Arap ülkeleri çağrısı

İSRAİL’İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

İsrail, Gazze’de soykırım gerçekleştiren ordusuyla birçok ülkeyi hedef almayı sürdürüyor. Dün Katar’ın başkenti Doha’da Hamas liderlerini hedef alan bir operasyon gerçekleştiren İsrail, gün içerisinde Yemen’e de saldırı düzenledi. Yemen’e yapılan saldırının ardından Suudi Arabistan’dan Arap ülkelerine bir çağrı yapıldı.

AÇIKLAMALAR VE HAREKET ÇAĞRISI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan Şura Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “İşgalci İsrail’in bölgedeki saldırılarını reddediyor ve kınıyoruz. Bunların sonuncusu, Katar devletine yönelik barbarca saldırıdır. Bu saldırı, Arap, İslam ülkeleri ve uluslararası düzeyde harekete geçilmesini gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI ÖNLEMLER GEREKİYOR

Veliaht Prens Bin Selman, işgal yönetimini durdurmak ve bölgenin güvenliği ile istikrarını tehdit eden uygulamalarına karşı caydırıcı uluslararası önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “Katar devletinin alacağı her türlü kararda yanlarında olacağız ve bunun için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Gazze’deki Filistin halkına yönelik “barbarca saldırıların ve zorla göç ettirme suçlarının” devam ettiğini kınadıklarını belirten Bin Selman, Gazze topraklarının Filistin toprağı olduğunu ve orada yaşayan halkın haklarının sabit olduğunu ifade etti. Özellikle, “Hiçbir saldırı bu hakkı ellerinden alamaz, hiçbir tehdit bunu geçersiz kılamaz. Tutumumuz nettir: Hakkı korumak ve ihlallerini önlemek için kararlı şekilde çalışmak” şeklinde konuştu. Bin Selman, Suudi Arabistan’ın 2002 yılında başlattığı ve iki devletli çözüm perspektifiyle uluslararası alanda yürütülen Arap Barış Girişimi’nin Filistin Devleti’nin kurulması yolunda önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen konferansta sağlanan desteklerin bu girişimin uygulanması için uluslararası uzlaşıyı güçlendirdiğini de ifade etti.

İsrail ordusu, önceki gün Doha’da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti. Hamas, lider kadronun İsrail suikastından kurtulduğunu, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye’nin oğlu, dört Hamas üyesi ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Spor Gündeminde Transfer ve Milli Takım

Fenerbahçe'de yeni yönetim transferde Vedat Muriç ile bombayı patlatmaya hazırlanırken Guirassy, Brahim Diaz ve Zeki Çelik için de düğmeye bastı. A Milli Takım ise 2026 Dünya Kupası kampı için ABD'nin Arizona eyaletine geldi.

Beştepe’de Milli Güvenlik Konferansları Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Konferansları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün başlıyor. Amaç, devletin tüm faaliyetlerinde milli güvenlik farkındalığını artırmak.

Atlas Çağlayan Davası Bugün Başlıyor

İstanbul Güngören'de 14 Ocak'ta çıkan kavgada 16 yaşındaki Atlas Çağlayan bıçaklanarak öldürüldü. Tutuklu sanık E.Ç.'nin yargılanmasına bugün başlanıyor.

Ferdi Zeyrek Davasına Kamu Görevlileri Eklendi

Manisa'da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi soruşturmasında ek bilirkişi raporuyla 6 kamu görevlisi kusurlu bulundu. Yunusemre Belediyesinde görevli 6 kişi hakkında hazırlanan iddianame ana davayla birleştirildi.

Trabzonspor, Saviolo ile 5 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Trabzonspor, Portekiz temsilcisi Vitoria Kulübü ile yaptığı anlaşma sonucu 20 yaşındaki futbolcu Noah Jose Saviolo'nun transferini resmen duyurdu. Bordo-mavili kulüp, sözleşme fesih bedeli olarak Portekiz ekibine 8 milyon 500 bin Euro ödeyecek.