Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor: Mecburi Kullanım

YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı, taksi hizmeti veren mükellefler için önemli bir düzenleme ile yola çıkıyor. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksimetrelerle entegre olacak yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı zorunlu hale gelecek.

MEVCUT SİSTEM DEĞİŞİYOR

Tüm taksiler için zorunlu hale getirilecek olan düzenleme, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanmış olan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı ile belirlenecek. Taslağın amacı, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların yaygınlaştırılmasıyla belge düzenine uyumu artırmak, kayıtlı ekonomiyi desteklemek ve kartla ödeme imkanlarını geliştirmek olacak. Bu kapsamda, taksicilere mevcut taksimetrelerle bağlantılı yeni nesil cihaz kullanma zorunluluğu getirilecek. Messacık taksimetre takılması gereken taksilerin, yolcu taşımacılığı işlemleri için 31 Aralık tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmış belirli teknik özelliklere sahip, birbiriyle bağlantılı yeni nesil ödeme kaydedici cihaz edinmeleri gerekecek.

ÖDEME SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK?

Yeni cihazların çalışma şekli ise oldukça basit olacak. Taksimetre açıldığında, yeni nesil ödeme kaydedici cihazda da otomatik olarak işlem başlatılacak. Taksimetrede ücret hesaplandıktan sonra, işlemin sonlandırılması da cihaz üzerinden yapılacak. Ayrıca, bu cihaz, taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak. Tutar bilgisi, yeni nesil cihazın taksimetreden otomatik olarak alacağı ve elle tutar girişi yapılamayacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.