Tarih Belirlendi İlk Toplantı İçin

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Terörsüz Türkiye süreci, önemli gelişmelerle sürüyor. Süleymaniye’de 30 PKK’lı grubun silahlarını yakmasının ardından TBMM’de komisyon kurulması gündeme geldi. Bu bağlamda, komisyonun kurulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı ve partiler, komisyona katılacak üyeleri belirledi.

Terörsüz Türkiye Komisyonu üyeleri belirlendikten sonra, TBMM’de düzenlenecek ilk toplantının tarihi de netleşti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından, 5 Ağustos 2025 Salı günü saat 11.00’de üyelerle birlikte ilk toplantı yapılacak. Bu toplantıda, komisyonun çalışma usul ve esasları ile prensipleri belirleniyor.

BASINA KAPALI TOPLANTILAR

Toplantılar basına kapalı olarak gerçekleştirilecek ve ekim ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Komisyonun yapısına ilişkin detaylar gün yüzüne çıkarken, çeşitli partilerden gelen üye listeleri de dikkat çekiyor.

AK PARTİ ÜYELERİ

AK Parti’nin komisyonundaki üyelerin listesi şu şekilde:
– Abdulhamit Gül (Gaziantep Milletvekili)
– Mustafa Şen (Trabzon Milletvekili)
– Kürşat Zorlu (Ankara Milletvekili)
– Hüseyin Yayman (Hatay Milletvekili)
– Cüneyt Yüksel (İstanbul Milletvekili)
– Sunay Karamık (Adana Milletvekili)
– Selami Altınok (Erzurum Milletvekili)
– Kemal Çelik (Antalya Milletvekili)
– Mehmet Sait Yaz (Diyarbakır Milletvekili)
– Mahmut Atilla Kaya (İzmir Milletvekili)
– Şengül Karslı (İstanbul Milletvekili)
– Mehmet Şahin (Kahramanmaraş Milletvekili)
– Ayşe Böhürler (Kayseri Milletvekili)
– Radiye Sezer Katırcıoğlu (Kocaeli Milletvekili)
– Tahir Akyürek (Konya Milletvekili)
– Ali Kıratlı (Mersin Milletvekili)
– Cevahir Asuman Yazmacı (Şanlıurfa Milletvekili)
– Gökhan Diktaş (Tekirdağ Milletvekili)
– Burhan Kayatürk (Van Milletvekili)
– Abdurrahman Babacan (Malatya Milletvekili)
– Ersan Aksu (Samsun Milletvekili)

MHP VE CHP ÜYELERİ

MHP’nin komisyonundaki üyeler:
– Feti Yıldız (Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili)
– Muhammet Levent Bülbül (Sakarya Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi)
– Halil Öztürk (Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyon Üyesi)
– Yücel Bulut (Tokat Milletvekili ve Adalet Komisyon Üyesi)

CHP’nin komisyonundaki üyeler:
– Murat Emir (Ankara Milletvekili)
– Okan Konurlap (Ankara Milletvekili)
– Nurhayat Altaca Kayışoğlu (Bursa Milletvekili)
– Mustafa Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır Milletvekili)
– Türkan Elçi (İstanbul Milletvekili)
– Turan Taşkın Özer (İstanbul Milletvekili)
– Oğuz Kaan Salıcı (İstanbul Milletvekili)
– Murat Bakan (İzmir Milletvekili)
– Gökçe Gökçen (İzmir Milletvekili)
– Mehmet Salih Uzun (İzmir Milletvekili)

DEM PARTİ VE ÜYE DAHİLİ

DEM Parti’nin komisyonundaki üyeler:
– Gülistan Kılıç Koçyiğit (DEM Parti Grup Başkanvekili)
– Meral Danış Beştaş (Erzurum Milletvekili)
– Saruhan Oluç (Antalya Milletvekili)
– Cengiz Çiçek (İstanbul Milletvekili)

İYİ Parti, komisyonda yer almayacağını bildirdi. Toplamda komisyonda 48 üye bulunacak. 21 üye ile en fazla sandalye AK Parti’de, ardından 10 sandalye ile CHP geliyor. DEM Parti ve MHP ise 4 sandalye ile eşitlik sağlıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.