TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamlara karşı sesini yükseltiyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail’e karşı verilen ara kararın önemine vurgu yapıyor. İnsani yardımların acil olarak ulaştırılması ve katillerin adalet önünde hesap vermesi çağrısı yapılıyor.
Kurtulmuş, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in yargılanmasının insanlık cephesinin haklılığını ispatladığını belirterek, dünyaya acil insani yardım çağrısında bulunuyor.
Numan Kurtulmuş’un açıklamalarında vurguladığı gibi, Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve katliamların durdurulması için uluslararası topluma önemli görevler düşüyor. İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılması ve adaletin sağlanması, yaşanan trajedinin sona erdirilmesi için temel adımlardır.
Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in savaş ve insanlık suçlarıyla yargılanması, uluslararası hukukun gereği ve insanlık adına önemli bir adımdır. Kurtulmuş’un çağrısı, bu sürecin daha da güçlenerek devam etmesi ve İsrail’in işlediği suçlara karşı adil bir yargılama sürecinden geçmesi gerekliliğine işaret etmektedir.
Kurtulmuş’un açıklamalarında, Güney Afrika Cumhuriyeti ve diğer katılımcılara teşekkür edilerek, insanlık adına verilen mücadelenin önemi vurgulanıyor. Bu destek ve dayanışma, Gazze’deki zulme karşı uluslararası bir tepkinin bir ifadesidir.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısı, Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamların durdurulması için bir fırsat sunmaktadır. Uluslararası toplumun bu çağrıya duyarsız kalmaması ve İsrail’in işlediği suçlara karşı adaletin sağlanması için adımlar atması gerekmektedir.