TEDAŞ ve ISSA Sempozyum Düzenledi

Elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesi amacıyla ISSA işbirliğinde düzenlenen sempozyum, uluslararası iyi uygulamaların paylaşılmasıyla sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın himayelerinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda katılımcı iştirak etti. İki gün süren sempozyumda liderlik, risk yönetimi ve yapay zeka gibi konular ele alındı.

HER YIL 8 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLİYOR

TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, sektörün yüksek risk barındırdığına dikkat çekti. İş sağlığı ve güvenliğinin insan hayatına verilen değerin göstergesi olduğunu bildirdi. ISSA’nın tecrübesiyle Türkiye’nin dinamik sektörünü buluşturmanın heyecanını yaşadığını belirtti. Çalışanların kesintisiz enerji arzı için büyük fedakarlık yaptığını vurguladı. “Direk tepelerinde, trafo merkezlerinde, yer altı kablo şebekelerinde görev yapan her arkadaşımız bir ailenin umududur” dedi. Eğitim merkezinde yılda ortalama 8 bin kişiye eğitim verdiklerini kaydetti. Programları dijital atölye ve sanal gerçeklik teknolojileriyle zenginleştirdiklerini ifade etti. “Canlı Bakım” uygulamalarını hayata geçirmek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Bu uygulamayla çalışan güvenliğini artırırken kesintileri azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR GÜVENLİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURUYORUZ

ISSA Bölüm Başkanı Jens Juhling, sempozyumun sektörde güçlü bir iş sağlığı ve güvenliği kültürü için önemli bir başlangıç olduğunu söyledi. Yöneticileri ve profesyonelleri aynı platformda görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. “Vision Zero yaklaşımının ‘7 Altın Kural’ modeli başarıya giden yol haritasıdır” dedi. Birlikte güçlü bir güvenlik kültürü oluşturduklarını belirtti. Elder Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan ise iş sağlığı ve güvenliğinin insan hayatına yapılan en değerli yatırım olduğunu vurguladı. 21 elektrik dağıtım şirketinin aynı hedef etrafında buluşmasının ortak kültür için güçlü bir irade ortaya koyduğunu kaydetti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Aynur Kanbur Cinayetinde Dört Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

90'lı yılların tanınmış dans grubu Mezdeke'nin üyesi Aynur Kanbur, 26 Mart 2016'da İstanbul Şişli'deki evinde tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Cinayet, 10 yıl sonra Bülent Gündüz'ün akrabası Kanbur'u öldürdüğünü itiraf etmesiyle aydınlatıldı.

Narin Güran Cinayetinde Aile Başvurusu Reddedildi

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin üzerinden iki yıl geçti. Cinayetle ilgili olarak amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

YPG’nin Feshi Suriye İçin Önemli Bir Gelişme

SGD/YPG terör örgütünün kendini feshederek Suriye Ordusu'na entegre olması, Türkiye ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Örgüt liderlerinden Mazlum Abdi, Türkiye'deki çözüm süreci sırasında Abdullah Öcalan ile doğrudan görüşmelerin yapılması gerektiğini belirtmişti.

Mansur Yavaş’ın CHP’deki Geleceği Belirsizliğini Koruyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı arasında Yavaş'ın siyasi geleceğiyle ilgili herhangi bir görüşme yapılmadığını duyurdu. Yavaş'ın önceliği, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki dengeleri korumak ve hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde Tarihi Başarı Elde Etti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda karşılaştığı Lyon'u 2-1 yenerek gruplara adını yazdırdı. Bu sonuç, sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'i kazanarak Devler Ligi'ne katılan Galatasaray'ın ardından turnuvadaki ikinci Türk takımı olmasını sağladı.